Αλλάζουμε ώρα, αλλάζουμε διατροφή και συνήθειες

Άρθρο της Ευγενίας Μαμούγκα
Διαιτολόγου – Διατροφολόγου
Επιστημονική Υπεύθυνη Vita Plus Ξάνθης Την Κυριακή αλλάξαμε ώρα και περάσαμε στην θερινή. Ο βασικότερος λόγος της χρήσης της θερινής ώρας είναι η εξοικονόμηση ενέργειας καθώς κατά τους επτά μήνες της θερινής ώρας εξοικονομούμε 210 ώρες ηλεκτρικής ενέργειας εκμεταλλευόμενοι τον ήλιο.

Την αλλαγή αυτή μπορούμε να την εκμεταλλευτούμε όμως για να αλλάξουμε κάποιες συνήθειες που έχουμε ή και να προσθέσουμε κάποιες δραστηριότητες που θα μας ωφελήσουν σωματικά αλλά και ψυχικά.

  • Πρώτη καλή πράξη της ημέρας...να ξεκινάμε με ένα πλούσιο πρωινό γεύμα για να δώσουμε στον οργανισμό μας την ενέργεια και τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζονται και να βγάλουμε εις πέρας τις εργασίες που έχει ο καθένας μας αλλά και να έχουμε καλή διάθεση καθώς επηρεάζεται και αυτή από την διατροφή μας.. Οπότε έτσι χαρίζουμε στον οργανισμό μας ενέργεια και στους γύρω μας πρωινά χαμόγελα.
  • Ενημερωνόμαστε υπεύθυνα για την σωστή διατροφική συμπεριφορά που πρέπει να έχει ο καθένας μας και δεν αφήνουμε την διατροφή μας στο έλεος των συμβουλών που θα ακούσουμε από στόμα σε στόμα ή μέσω ΜΜΕ . Κάθε οργανισμός έχει τις δικές του ανάγκες τις οποίες πρέπει να φροντίσουμε.Δεν μετατρέπουμε τον οργανισμό μας σε πειραματόζωο...τον προσέχουμε για να τον έχουμε δυνατό και υγιή!
  • Επόμενο βήμα βέβαια είναι να εφαρμόσουμε αυτόν τον τρόπο διατροφικής συμπεριφοράς που είναι κατάλληλος για εμάς και πάνω στην βδομάδα θα αρχίσουμε να βλέπουμε και τα μαγικά αποτελέσματα στο σώμα μας αλλά και στην ψυχολογική μας κατάσταση.
  • Βασικό συστατικό όλων...ΝΕΡΟ! Φροντίζουμε να δίνουμε διαρκώς μικρές ποσότητες νερού στον οργανισμό μας καθ' όλη την διάρκεια της ημέρας, ώστε να μην εμφανιστεί ποτέ το πρώτο σύμπτωμα της αφυδάτωσης που είναι βέβαια... η δίψα.
  • Με την αλλαγή της ώρας κερδίζουμε 1 ώρα ήλιου το απόγευμα για να βγούμε και να περπατήσουμε στον καθαρό αέρα με παρέα ή μόνοι μας.. Φροντίζουμε να περπατάμε για 1 ώρα σε γρήγορο ρυθμό τουλάχιστον 3 φορές την εβδομάδα. Τα αποτελέσματα είναι ορατά τα πρώτα 15 λεπτά στην διάθεσή μας και εφόσον γίνει μακροχρόνια συνήθεια τα οφέλη για την υγεία μας θα είναι παντοτινά.
  • Για τους πιο αποφασιστικούς η διακοπή του καπνίσματος θα είναι μια αλλαγή που θα φέρει τα πάνω κάτω στην ζωή τους αλλά τελικά θα επικρατήσουν τα «πάνω» καθώς θα κερδίσουν υγεία, μεγαλύτερες αντοχές, καλύτερη συγκέντρωση, πιο υγιή και όμορφη εμφάνιση ( άσπρα δόντια, πιο ενυδατωμένα μαλλιά και δέρμα), καλύτερη αίσθηση της γεύσης και της όσφρησης, ευχάριστη αναπνοή και φυσικά οικονομία στο πορτοφόλι τους.
  • Φυσικά εν όψει καλοκαιριού δεν ξεχνάμε να φροντίσουμε και το σώμα μας ενυδατώνοντας το δέρμα μας, στο σώμα αλλά και στο πρόσωπο, προστατευόμαστε από τον ήλιο φορώντας αντιηλιακο τις ώρες έντονης ηλιοφάνειας και για τις κυρίες στις οποίες υπάρχουν προβλήματα κυτταρίτιδας είναι η κατάλληλη εποχή να ξεκινήσουμε μια σειρά θεραπειών για την βελτίωση της αιματικής ροής, την αποτοξίνωση του οργανισμού, και την ανακούφιση των ποδιών από τα οιδήματα. Τα αποτελέσματα είναι άμεσα από τις πρώτες θεραπείες, στο σώμα αλλά και στην αυτοπεποίθηση μας.

User Login Form